Förflytta dig till innehållet

Thomas Blomqvist som faller ur riksdagen: ”Man ville ha någon annan”

Kristoffer Nöjd
Man i kostym
Thomas Blomqvist kan leva med sitt svaga valresultat.

Vid 22-tiden hade SFP:s sittande minister Thomas Blomqvist redan funnit sig i det faktum att rösterna inte räcker till för omval (knappt 3 000).

— Det var ganska klart redan när man började se hur kommunernas förhandsröster hade fördelats. Raseborgspotten som jag behöver uteblev. Jag får inte den kompenserad från annat håll. En stor del har röstat på mig igen men en stor del har också röstat på någon annan.

— Har man varit med 16 år så handlar det inte om att köpa annonser. Det handlar om att inte rillräckligt många väljare har tyckt att mitt sätt att jobba och de frågor jag fäster vikt vid är tillräckligt viktiga för dem. Man ville ha någon annan. Alla kandidater erbjuder ett visst koncept som antingen duger eller inte duger.

Hade du kunnat göra någonting annat?

— Nej. Vi har gjort kampanj så som vi vill göra kampanj. Jag tror inte på hokus pokus. Väljarna har sagt vad de tycker.

SFP:s målsättning på fyra mandat i Nyland ser inte ut att förverkligas. Men Blomqvist är inte överraskad.

— Det hade krävt många lyckliga stjärnor. Man märkte under kampanjen att det var många som skulle ha röstat på oss men ville ta ställning för ett annat parti.

Blomqvist säger att han har hunnit förbereda sig på att inte bli omvald men att han tyckte att han hade ett visst ansvar och något att ge under ytterligare en period i och med sin långa erfarenhet. Nu vill han ändå ge mer tid åt familjen, jordbruket och motionsidrotten.

— Min värld finns i den här trakten och i min familj.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter