Förflytta dig till innehållet

Textilkoncernschef efterträder Mika Eskola som vd för TPS

Santtu Jokinen. Pressfoto


I april meddelade ishockeyklubben TPS att vd Mika Eskola lämnar sin post efter över tre års tjänst. Nu står det klart att diplomingenjören Santtu Jokinen efterträder honom.
44-årige Jokinen har studerat produktionsekonomi vid Tammerfors tekniska högskola. Närmast kommer han från en chefstjänst på textilserviceföretaget Lindström Group.
Jokinen har ingen erfarenhet av arbete inom idrott, men har spelat tre år med TPS A-juniorer i början av 90-talet.
– Det blåser nya vindar i TPS. Vi har en realistisk chans att bli en av de främsta klubbarna i Europa, och det är fint att bli en del av ett sånt här team, säger Jokinen i ett pressmeddelande.
– Jokinen har diger erfarenhet av internationell affärsverksamhet och klara idéer både om strategi och affärsutveckling, säger TPS styrelseordförande Veli-Pekka Marin.
Resultatet negativt trots växande omsättning
TPS offentliggjorde samtidigt sina ekonomiska nyckeltal för bokföringsperioden 2017–2018. Resultatet är alltjämt negativt, även om bolagets omsättning växte med 6,5 miljoner euro.
– Resultatet är negativt eftersom vi investerat i representationslaget, juniorverksamheten och matchupplevelserna. Vi tror att det här behövs för att på sikt förbättra publiksiffrorna och uppnå ett positivt resultat, säger Marin.
För att möjliggöra investeringar i matchupplevelserna och renovering av Åbohallen genomför TPS en nyemission om cirka 1,9 miljoner, riktad till bolagets nuvarande aktieägare.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter