Förflytta dig till innehållet

Teknisk nämnd i Kimitoöns kommun begraver vindkraftsplaner

Ansökan om bygglov lämnades in den 1 september i fjol, som det framgår av skylten. Sådana skyltar måste numera sättas upp på områden där vindkraft planeras.

Ensam kvar. Efter nästa tisdags nämndmöte kan Nordanå-Lövböle vara den enda aktuella vindkraftsplanen i Kimitoöns kommun. ÅU-foto


Vindkraftsplanerna för Olofsgård och Gräsböle verkar komma till vägs ände när tekniska nämnden i Kimitoöns kommun möts nästa tisdag.
På föredragning finns förslag om att kommunen säger upp planeringsavtal med Olofsgårds Energi ab och med Egentliga Finlands Energi (EFE).
Tekniska nämnden tar också ställning till om byggförbudet som omfattar det berörda området i Gräsböle ska hävas, i och med att vindkraftsparken inte blir av.
Det är Konstsamfundet som tidigare haft för avsikt att bygga en vindkraftspark på Olofsgård, men eftersom det inte finns någon politisk vilja att gå vidare med planerna önskar Konstsamfundet säga upp avtalet med kommunen.
I samma veva avslutas planläggningen för Olofsgård.
EFE:s planer för Gräsböle stupar på ett fullmäktigebeslut om att minimiavståndet mellan mölla och närmaste bebyggelse måste vara 1 500 meter. Också här föreslås av planläggningen av området upphör i samband med att avtalet sägs upp.
Delgeneralplanen för Nordanå-Lövböle, där EFE vill bygga en vindkraftspark, är fortfarande aktuell men den reviderade planen har inte ännu dykt upp på nämndens föredragningslista.
LÄS OCKSÅ: Kimitoöns första vindkraftsbeslut kan bli de sista (ÅU 12.9.2014)

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter