Förflytta dig till innehållet

Taxen Charlie hittades efter sex dagar på rymmen på Kimitoön – familjen hade nästan gett upp hoppet

Privat
två jaktklädda män och tre personer med en hund
Taxen Charlie hittades av Genböle jaktlag på lördagsmorgonen.

Det är en glädjens dag för Teresa Paulig och hennes familj. Familjen har precis fått tillbaka sin tax, 12-åriga Charlie, som varit på rymmen sedan i måndags. Familjen bor i Helsingfors, men har stuga i Genböle på Kimitoön.

– På måndagen var min mamma ut och gå med Charlie, men han drog så i kopplet att hon föll omkull i ett dike och Charlie sprang i väg med kopplet.

Efter det var hunden spårlöst försvunnen. Förstås fanns rädslan för att han skulle fastna någonstans med kopplet och aldrig bli hittad.

– Vi har varit och letat i skogen, vi har satt upp lappar, frågat i butiken och efterlyst honom på Facebook. Min man har sökt honom i skogen med min snart 8-åriga son, berättar Teresa.

För familjen har det här förstås varit en känslosam vecka.

Till slut gav man upp hoppet och planen var att åka tillbaka till Helsingfors på lördag kväll eller söndag, efter ett höstlov på Kimitoön. Som ett sista försök hade en spårhund skickats ut på lördagsmorgonen, men det var slutligen lokala Genböle jaktlag som hittade Charlie – de hade hört skall och sedan hittat Charlie där han satt fast i en enbuske.

Hur mår Charlie nu?

– Charlie är i jättebra skick! Han måste ha ätit och druckit under de här dagarna. Han är pigg och glad, svarar Teresa.

Hon beskriver Charlie som en envis tax, men samtidigt som en riktig supergubbe, som också har klarat bland annat en taxförlamning i sitt liv. Teresa tror inte att han suttit fast i enbusken hela tiden, för då hade han knappast klarat sig. Nätterna har dessutom varit kalla.

Hur firar ni det här?

– Det funderar vi ännu på, men nu har kramat och gosat med honom och låtit alla känslor komma fram. God mat ska han i alla fall få i dag!

Teresa är väldigt tacksam över allt det stöd familjen fått under dagarna Charlie varit borta. Speciellt nämner hon spårningsförbundet Etsijäkoiraliitto, varifrån man fått professionella råd om hur man bäst handlar i en sådan här situation.

en familj med en hundprivat
Familjen Paulig och hunden Charlie. Carl-Gustav Paulig, Madeleine Paulig, Bernard Paulig och Teresa Paulig.

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter