Förflytta dig till innehållet

Tävlingen Turku bandstand närmar sig – de som klarar sig bäst får coachning, studiotid och spelningar

Är det ditt band som äntrar scenen? ÅU-Foto


Det är dags att igen anmäla ditt band till Turku bandstand. Trettio band får vara med i tävlingen som är ett samarbete mellan Turku Rock Academy och Åbo stads ungdomstjänster.
Alla band vars hemort ligger innanför området Salo–Forssa–Letala–Åbo är välkomna att delta. Tre fjärdedelar av bandmedlemmarna ska vara under 29 år.
Anmälningstiden började idag. Den som vill delta ska kontakta tomi.arvas@turku.fi senast den 6 januari. Anmälningarna med bandens namn och hemort, medlemmarnas ålder och instrument samt telefonnummer  ska sändas till tomi.arvas@turku.fi.
Kvalen sker i januari och februari i konst- och aktivitetshuset Vimma. Finalen är den 2 mars. De som deltar ges 15 minuter för att övertyga juryn och publiken.
Tävlingen ordnas i år för 23:a gången.
Turku bandstand kan vara en knuff i karriären. Bandet Awake Again, som var med 2015, skrev i höstas ett skivavtal med bolaget Spinefarm Records. Själva deltagandet är ändå i sig självt en upplevelse, påpekar arrangörerna.
– Tre–fem band väljs att bli en del av Turku Rock Academy. I två års tid får de gratis stöd och handledning av vårt rikstäckande nätverk, säger verksamhetsledare Tomi Arvas.
De som väljs kommer att få coachning, studiotid, en singelskiva och spelningar – eventuellt också på Ruisrock.
Läs mer om Turku bandstand här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter