Förflytta dig till innehållet

Tävling om bästa servicen i Dalsbruk

Arkiv
tre flaggor med Kimitoöns kommunvapen

Kimitoöns vimpel. Foto: Mats Asplund


Två veckor framöver pågår en tävling om vilket företag i Dalsbruk som ger den bästa servicen. Tävlingen ordnas av utvecklingsavdelningen vid Kimitoöns kommun i samarbete med Pargas stads näringslivstjänster och yrkeshögskolan Novias studerande.
– Det som också är nytt är vårt ”varumärkestest” där drygt 1.000 personer röstade, de flesta på ”saltstänk och livskraft” som vi alltså kommer att ta som riktlinje för allt som har med kommunens varumärke eller brand att göra, sade utvecklingschef Gilla Granberg som talade vid kommunens företagarkaffe i morse.

September Open ett mål

Hon hoppas säsongförlängningsevenemanget September Open kan ordnas i Dalsbruk också 2019 trots att det kostar cirka 35.000 euro och trots stora sparkrav inom kommunen.
– Om det ordnas så hoppas jag riktigt många företagare kommer med på den expo som i så fall ingår i programmet, och då ska vi se till att ta ut all nytta vi kan få för våra lokala företag. Glädjande nog har vi fått 41 nya företag i år, säger hon.

Pengar finns att söka

Kommunens företagsrådgivare Mats Nurmio tillägger att det finns pengar att söka för dem som vill utveckla sina företag.
En av deltagarna i den här företagarträffen, Ove Näsman, sade apropå bidragsansökningar att han länge undvikit dem på grund av den beryktade byråkratin men egentligen gick allt rätt smidigt.
– Myndigheterna har insett att de måste ändra sin praxis, säger Nurmio.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter