Förflytta dig till innehållet

Tas "fel" styrelsebeslut om tills det blir "rätt"?

Då vi i Kimitoöns kommun startade pågående mandatperiod gjordes på SFP:s / Enestams initiativ ett så kallat fullmäktigeavtal vilket alla partierna, ibland motvilligt, skrev under.
Det avtalet har vi också hållit och samarbetat utgående från i god anda – tills vindkraftsfrågan dök upp.
I samma stund bröt SFP med Centerns hjälp avtalet för det passade inte i deras och EFE:s intressen.
Det visade sig dock att Centern, efter att ha tänkt på saken, enhälligt och rakryggat tyckte att uppgjorda avtal håller man.
Det resulterade i att styrelsens majoritet 20.5.2019 röstade för att enligt uppgjort avtal, som alla grupper omfattat, så ska en bullermodellering för Nordanå–Lövböle vindkraftsområde uppgöras som uppfyller kraven för valda kraftverk före planen går vidare.
Till hårda ord av både SFP och kommundirektören som också av någon anledning sätter EFE:s intressen framför kommuninvånarnas intressen.
Efter att nämnda styrelsemöte var slut blev SFP och kommundirektören kvar i ett eget krismöte och resultatet av det kunde vi läsa i lördagens ÅU.
Kommundirektören har anlitat en utomstående advokatbyrå med enda avsikten att påvisa att styrelsen fattade ett felaktigt demokratiskt beslut 20.5.2019 och nu ska det tas om så det blir rätt, det vill säga går enligt EFE:s intressen.
Detta händer i Kimitoöns kommun år 2019.
Vår kommun och vi kommuninvånare förtjänade en bättre förvaltning än detta.
Jari Hollsten
Fullmäktigeledamot i Kimitoöns kommun
Fri Samverkan

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *