Förflytta dig till innehållet

Tankar efter demonstrationen framför ryska konsulatet

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Ukraina. I fredags den 6 januari stod jag och min man tillsammans ett fyrtiotal andra personer vid det ryska konsulatet och demonstrerade mot Rysslands fortsatta anfallskrig mot Ukraina. Intressant nog var en märkbar andel av deltagarna finlandssvenskar.

En av arrangörerna bakom demonstrationen var jounalisten Anne Kuorsalo som tidigare länge bott i Ryssland. Hon har således haft möjlighet att observera det ruttna systemet inifrån och noterat hur det aldrig riktigt lyckas att bli ett demokratiskt eller öppet samhälle. Jag vill rikta ett mycket varmt tack till Anne för hennes engagemang och för att hon orkar hålla Ukrainas fana högt utanför konsulatet.

Vid ettårsdagen för anfallskrigets början den 24 februari kommer hon och andra att organisera en (förhoppningsvis) ännu mycket större demonstration i vilken jag också tänker delta.

Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer med oss för att visa att Ukrainas sak verkligen är vår! Slava Ukraini!

Terhi Vörlund-Wallenius

Riksdagsvalskandidat, SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter