Förflytta dig till innehållet

Talouselämä: Finlands gula västar ska protestera mot FN:s migrationsavtal på måndag

På måndag samlas en grupp demonstranter, som uppmanas bära gula västar, utanför Riksdagshuset för att protestera mot FN:s migrationsavtal, rapporterar Talouselämä. Enligt arrangören Pontus Söderblom har den franska rörelsen nått resultat. Söderblom ställer själv upp i riksdagsvalet för Reformi-rörelsen.

I Frankrike har demonstrationerna också delvis lett till oroligheter. Söderblom säger till Talouselämä att demonstrationen kommer att vara fredlig.
– Det som har hänt i Frankrike är inte vårt sätt att agera.
FN:s migrationsavtal är en överenskommelse om migranters rättigheter. Avtalet kräver inga direkta åtgärder av länderna men har stött på motstånd i flera europeiska länder, bland annat Österrike, Ungern och Tjeckien. Slovakiens utrikesminister Miroslav Lajcák avgick efter att landets parlament röstade mot avtalet. Lajcák var ordförande för FN:s generalförsamling då avtalet behandlades i juli. USA backade ur redan förra året.
Migrationsavtalet ledde också till en regeringskris i Estland i november, men landet godkände det ändå till slut, bland annat eftersom det inte är bindande. 164 länder, inklusive Finland godkände avtalet i Marocko på måndagen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter