Förflytta dig till innehållet

Tågstrejken togs emot med ro i Åbo

Inget kaos på tågstationen på grund av lokförarnas strejk.

När lokförarnas strejk inleddes på måndagskvällen klockan 18 var det lugnt och stilla på tågstationen i Åbo. Tåget från Helsingfors vidare till Åbo hamn var det sista tåg som avgick klockan 18:04, nästa avgång är först på onsdag morgon.

VR:s personal går omkring och informerar passagerarna om arbetsnedläggelsen och enligt serviceförman Markku Sammal har det kommit överraskande få frågor om strejken.

Det har kommit överraskande få frågor om strejken, säger serviceförman Markku Sammal vid VR. Foto: Kim Lund

– Det verkar som om media har skött informationen och främst har det varit turister som inte har känt till strejken. Men man får se i morgon bitti hur det blir.

Rosio de la Vega har tänkt åka till Tammerfors på tisdag morgon och hon har med sin man kommit till stationen redan kvällen innan för att försäkra sig om att hitta rätt.
Hon känner inte till strejken och suckar djupt då hon får höra om arbetsnedläggelsen.

– Jag trodde det bara var i Spanien som man strejkade. Vi ska åka vidare till Helsingfors för att därifrån flyga via Arlanda hem till Mallorca. Vi måste höra med vår resebyrå i Spanien hur vi ska lösa det här.

Rosio de la Vega visste inget om strejken då hon kom till tågstationen. ”Jag trodde det bara var i Spanien man strejkade”.

Arbetsnedläggelsen är en protest mot regeringens planer på att privatisera järnvägstrafiken. Trafiken återupptas på onsdag morgon. Biljettförsäljningen har öppet som normalt på tisdag och passagerarna har då möjlighet att byta ut sina biljetter. VR har också personal på plats under dagen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter