Förflytta dig till innehållet

Tack och god jul till personalen

Åbo Underrättelsers logo

I lokalmedia har det skrivits en hel del om lokal- och utrymmesproblem inom dagis-, förskole-, och skolverksamheten i Åbo.

Lokalt och på riksnivå pågår dessutom en mycket befogad debatt om barnskötares och pedagogers (både de som undervisar småbarn och de som jobbar med skolbarn) arbetsvillkor och -förhållanden.

Det är utmärkt att det nu förs en levande debatt om hur vi som samhälle prioriterar någonting så fundamentalt viktigt som dagvård och skola.

Mina egna två barn går i Sirkkala daghem i Åbo, en enhet som drabbats av flera olika sorters utmaningar både gällande lokaler och tillgång på personal.

Trots detta möts jag alltid av professionella, trevliga och pålitliga personer (och glada döttrar) då jag lämnar och hämtar mina barn.

Ofta får en trött och seg dag en guldkant av den trevliga kontakten med personalen.

Tack och beröm räcker inte särskilt långt i en situation där jobbstressen dagligen riskerar gå ut över personalens privatliv.

Jag vill trots detta ta tillfället i akt och rikta ett tusenfalt tack till alla som jobbar inom denna för oss alla livsviktiga bransch. God jul!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter