Förflytta dig till innehållet

Tack Åbo för Oxvägens daghem

Åbo Underrättelsers logo

Oxvägens daghem vid Kuratorsstigen får enligt beslut av nämnden för fostran och undervisning ersättande utrymmen vid affärscentret i Hallis. Utrymmena är nya och betyder att daghemmet kan inrymma sex barngrupper och därutöver en grupp för barn med specialbehov.

Efter mycket kritik och påtryckning har jag all anledning att framföra ett varmt tack till både bildningssektorn och fastighetsverket i Åbo för beslutet.

Ännu i december besvarades min bekymmersamma fråga på fullmäktiges frågetimme med att ersättande utrymmen kommer att erbjudas i Kärsämäki f.d. Aikuiskoulutuskeskus.

Oxvägens daghem vid Kuratorsstigen fungerar idag i trånga och ohälsosamma utrymmen och det nyplanerade daghemmet för Oxvägens daghem vid Elinaparken hinner med största sannolikhet inte bli färdigt innan Kuratorsstigens fastighet ska tömmas.

Åbo stad har under arbete en långsiktig helhetsplan för byggande och renovering av stadens daghem och skolor. Något som vi har efterlyst länge. Vi jobbar med att våra svenska skolor och daghem ska ha hög prioritet på denna lista.

I centrum behöver vi ett allaktivitetshus med både dagis, seniorverksamhet och den service som sådan verksamhet behöver. Daghemmet vid Sofiegatan blir färdigt i maj, Sirkkala skolas renovering och nybygge inleds i år, St. Olofsskolan har utrymmesbrist och behöver tilläggsutrymmen. Vi tar ett steg i taget och i rätt riktning.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter