Förflytta dig till innehållet

Ta ställning – eller flytta till Nord-Korea

Varje gång vi ser åt andra hållet då vi ser att en lag eller en bestämmelse bryts, då vi tolererar det som vi vet att är fel, då vi blundar för korruption, när vi försummar att höja rösten och tala ut, när vi försummar att säga ifrån, slår vi ett slag MOT frihet och anständighet och rättvisa.

Man skall inte vara rädd för att höja rösten för ärlighet och sanning och medkänsla. Om folk gjorde det i större utsträckning, överallt, skulle det förändra världen. Grundligt. Till det bättre.

Rundradion publicerade den 11.5.2021 en artikel om att folk undvikit att ställa upp i kommunalvalet på grund av den hätska debatten. Det är en liten minoritet som står för merparten av hatretoriken. Att folk skall huka sig och ge upp är uppenbarligen precis vad de vill åstadkomma.

Om folk slutar ställa upp så har vi ingen demokrati efter det. Detsamma gäller om folk slutar att rösta.

Dela artikeln

En kommentar: “Ta ställning – eller flytta till Nord-Korea

  1. Tina Axén skrev

    Bättre kan man inte uttrycka sig i denhär frågan som du Ingmar Forne gör. Själv ställer jag upp i valet trots att jag vet att jag med all sannolikhet kommer att få ”skit i nackan” med jämna mellanrum där svåra och svidande beslut måste tas. Hatretoriken är farlig för demokratin men mig fäller den inte. Och som tur är det många med mig som inte låter sig rubbas.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *