Förflytta dig till innehållet

Ta det lugnt – det ordnar sig nog

Åbo Underrättelsers logo

Huoli pois – var minister Harakkas hälsning till samlingen som berättade om sin oro över Rävsunds brons dåliga skick i Pargas. Över 11 000 bilar varav cirka 700 är tunga fordon kör över bron varje dag och bron är den enda förbindelsen mellan fastlandet och Pargas med sin näringsverksamhet och cirka 15 000 invånare.

Vi tycker det är bra att man har börjat diskutera saken mera. I den statliga budgeten för 2021 finns väl litet pengar för planering, men nu är tidtabellen av ytterst vikt. NTM-centralen utförde provbelastning på bron år 2013, efter det har man sett att bron har underhållits i flera repriser och den har varit under ständig övervakning. I december konstaterade de att bron är i sådant skick att de måste ytterligare skärpa restriktionerna på bron. Nu hoppas vi att det också hjälper till och restriktionerna räcker till.  Men ännu viktigare är att det nya brobygget börjar på riktigt.

Pargas stad har fått markplaneringen färdig för sin del och ingen sätter sig emot brobyggen. Det som vi ännu är – trots ministerns tröst – oroliga för, är tidtabellen. Pengar behövs i statens budget och planeringen skall börja och att den kan bli färdig utan att stanna emellanåt. Vi vill så gärna se ett bygge för vägsträckorna till den nya bron och projektet skulle ge även arbetstillfällen, som nu skulle behövas. 

Så länge det inte syns något konkret, skall alla i Pargas och Pargas stad hålla på att kämpa för att statens budget och planer skulle innefatta de broar som är en livsviktig fråga till oss som bor i Pargas heltid och deltid, till näringslivet i Pargas och till hela Finlands försörjningsberedskap. Ett brobygge tar alltid tid men det här är ett ypperligt tillfälle att försöka undanröja onödig byråkrati och få bron byggt så snart som möjligt, den är livsviktig för oss.

Maija Elenius

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter