Förflytta dig till innehållet

Sydkustens ordkonstskola lär lågstadieelever skapa egna berättelser

Arkiv
böcker bilbiotek

Sydkustens ordkonstskola tar in nya elever våren 2018. I ordkonstgrupperna träffas barn i skolåldern en gång i veckan för att fantisera och skapa med penna och papper eller muntligt, ofta med element av drama, bildkonst och pyssel.
Det viktigaste är inte att kunna skriva och stava rätt utan lusten att skapa. Under träffarna formas egna berättelser enskilt och i grupp. Ordkonstledaren inspirerar var och en i gruppen att hitta och utveckla sin berättarglädje. Sydkustens ordkonstskolas läsårstema 2017–2018 är ”Kartblad och kompassrosor” med inspiration från upptäcktsfärder och naturens rika värld.
Sydkustens ordkonstskola har grupper i Åbo och Pargas och det finns ännu plats i flera av grupperna. De flesta grupper börjar vecka 3 med start 15 januari. Tilläggsinfo finns att få på sidan www.ordkonst.fi där man också kan anmäla sig. 
De Åboländska ordkonstgrupperna fylldes med rekordfart i höstas. Ledare i Åbo är Paola Fraboni (Åbo och Pargas) och Catharina Walldén (Braheskolans eftisordkonst i Åbo).

böcker bilbiotekArkiv

ÅU-foto

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter