Förflytta dig till innehållet

SVT: Misstänkt skottlossning på Viking Grace

Jan-Ole Edberg
Ett Vikiing Line fartyg

SVT rapporterar att Sjöfartsverket i Sverige vid tvåtiden natten till fredag fick larm om en misstänkt skottskadad person ombord på Viking Grace. Exakt vad som har hänt är ännu oklart.
–Det var en incident i en hytt där det fanns personer som är bekanta med varandra, säger Viking Lines informationschef Johanna Boijer-Svahnström åt Ålands Radio och TV.
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och två personer är hämtade till förhör, skriver SVT.
Larmet kom ursprungligen till Sjöfartsverket från den finska sjöräddningsledningen, färjan befann sig då på Ålands hav nordost om Kapellskär. Färjan färdades i riktning mot Stockholm och befann sig på svenskt sjöräddningsområde när händelsen inträffade. Svenska sjöfartsverkets räddningshelikopter hämtade personen.
– Bedömningen gjordes att personen var allvarligt skadad och behövde komma i kontakt med sjukhusvård i land, säger Daniel Lindblad, presstalesperson vid Sjöfartsverket åt SVT.

Jan-Ole Edberg

Viking Grace. ÅU-foto


 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter