Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Kvinna hittad död ombord på Tallink Siljas fartyg – polisen förhör partner

Polisen har gripit partnern till den 30-åriga finländska kvinna som hittades död ombord på Tallink Siljas fartyg Baltic Princess i Åbo hamn på måndagskvällen.
Enligt förundersökningsledare Jussi Helesvirta hade partnern lämnat fartyget på kvällen men inte meddelat någon om kvinnans död. Det är oklart om mannen kände till att hon dött.
— Vi försöker nu reda ut vad som hänt och om vi fortsätter med en brottsutredning eller utredning av dödsorsak, förklarar Helesvirta.
Kvinnan hittades av städarna. Enligt Silja Lines kommunikatör Oscar Brehmer är det polisen som har hand om fallet och från rederiets sida tar man inte ställning till om något brott misstänks.
Färjan hade åkt från Stockholm till Åbo under måndagen och anlöpte Åbo klockan 19.15.
Enligt Brehmer informerades passagerarna ombord på färjan om det inträffat ett sjukfall ombord. Färjan försenades cirka en timme i starten mot Stockholm från Åbo på måndagskvällen.
Ilta-sanomat rapporterade först om fallet och att polisen förhör partern. 
Artikeln uppdaterad 16.10 kl 07:56 med uppgiften om att Tallink Silja bekräftar uppgiften om dödsfallet. I den ursprungliga texten hänvisades till SVT.  
Artikeln uppdaterad 16.10 kl 10:51 med kommentar av polisen och uppgifter om att partnern gripits. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter