Förflytta dig till innehållet

Svett kan leda till fuktskada – se hur mobilreparatören tar isär en smarttelefon!

https://www.youtube.com/watch?v=LGeT2wVIQjs I Nokias gamla lokaler på industriområdet i Sockenbacka i Helsingfors finns Finlands största märkesverkstad för mobiltelefoner, Mobylife. Hit skickas 15 000 mobiler från hela landet varje månad. Själva verkstaden är…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Svett kan leda till fuktskada – se hur mobilreparatören tar isär en smarttelefon!

 1. Mikael Stenson skrev

  Jag har hyperhidros, en sjukdom som gör att jag svettas extremt mycket från huvudet. Jag behöver inte träna för att svetten ska rinna. Det räcker med att prata i telefon. Mitt svettproblem lindras av kontinuerlig behandling på Svettkliniken https://svettklinikenstockholm.se men inte tillräckligt. Efter att ha visat videon för mitt försäkringsbolag har jag nu fått en ny smartphone. Stort tack till ÅU och redaktionen för att ni tog upp fuktskador. För det är faktiskt ett problem för en del av oss.

 2. Mats Björklund skrev

  Klausulerna om fuktskador är inte så entydiga eftersom många telefonmodeller har sålts och säljs som vattentäta. Det är ingalunda alltid användarens fel om telefonen får fuktskada.

 3. Göran Ek skrev

  Rekommenderar att se på Louise Rossman på Youtube. En kanal från en liten reparationsfirma i New York som gör bättre jobb än sk. kvalificerade reparationsfirmor som t.ex Apple godkänt.
  Ifixit är också en mycket bra sida för reparationsguider för den som kanske vill reparera själv.
  I dagens värld och miljötänk så borde vi konsumenter vara mer uppmärksamma om de produkter vi använder att de går att reparera och uppdatera. Protektionism från tillverkarnas sida genom att limma och löda fast allting så kommer ännu att bli dyrt för dem. Varför skall t.ex en bärbar dator ha skalet fastlimmat så att man inte får upp den för att lägga till mer minne eller mer lagringsutrymme, och ännu värre är att det är fastlött så att det inte alls går att byta det om man inte är expert?
  Tidigare var det standard att man kunde byta och uppgradera datorn enkelt eller relativt enkelt, även bärbara.
  Den ”klumpiga” bordsdatorn kommer att vara kvar hos mig länge ännu just pga. att man kan bygga den efter sina behov. Behöver inte vara en ful metallåda, varför inte bygga en låda i trä av valnöt eller körsbär och göra det till en dekoration?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter