Förflytta dig till innehållet

Svenskan i Åbo saknas ofta i stadsbilden

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Föreningen Turun Seudun Työttömät (TST ry) håller liv i svenska språket i Åbo, då man ordnar diskussionsforumet ”Ruotsin keskustelukerho” en gång i veckan.
Diskussionsklubben samlas onsdagar klockan 12 till 13 i sin fastighet på Kanslersvägen 19, StorHeikkilä. Buss 32 och 42 trafikerar förbi. Buss 8 och 220 trafikerar i närheten.
Trots en engagerande klubb på svenska i Åbo, syns inte svenskan i stadsmiljön, till exempel i orienteringsskyltar. Planket runt Salutorget saknar helt och hållet svenskspråkig information.
I orienteringen i Hansa, specifikt nu då Hansa genomgår en renovering och förändring, saknas svenskspråkig information helt och hållet.
Trots en klubb som vill hålla liv i och värnar om svenska språket i Åbo, bryr sig Åbo stad endast i sådant som inte ger skavsår. Kan man lägga miljoner euro på fastigheter, kan man lägga miljoner euro på svenska språket som kostar. Webbplats: www.tstry.fi/toiminta/tulevia-tapahtumia.
Magnus Taxell

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter