Förflytta dig till innehållet

KORRIGERAD: Svenska stugägare välkomna till Finland — regeringen ser över resebestämmelelserna

Regeringen samlas till förhandlingar i Ständerhuset på torsdagen. Foto: Jenny Jägerhorn-Tabermann. Regeringen beslöt på torsdagen att lyfta vissa av de resebegränsningar och karantänbestämmelser som gäller utländska medborgares resor till Finland. Resebegränsningarna infördes för att hindra spridningen av coronaviruset den 19 mars.…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “KORRIGERAD: Svenska stugägare välkomna till Finland — regeringen ser över resebestämmelelserna

  1. ÅU skrev

    Hej! Du har rätt. SPT har nu rättat felet i artikeln. Svenskar bör fortsättningsvis försätta sig i en fjorton dagar lång frivillig karantän om de besöker Finland.

  2. Inger Österlund skrev

    Nu har ni nog skrivit fel angående karantänen. Kopierat från Statsrådets pressmeddelande 11.6: ”Alla som anländer till Finland från länder som fortfarande omfattas av gränskontroll vid de inre eller yttre gränserna rekommenderas från och med den 15 juni självmant hålla sig i karantän. Sådana länder är till exempel Sverige, Tyskland och Ryssland. Personer som anländer från Estland, Lettland, Litauen, Norge, Danmark eller Island behöver inte hålla sig i karantän.”

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter