Förflytta dig till innehållet

Svenska Kvinnoförbundet vill se moderniserad abortlag — tre betydande förändringar efterfrågas

Svenska Kvinnoförbundets ordförande Anita Westerholm vill se att Finlands abortlag moderniseras på tre områden. Foto: Corinne Grönholm Svenska Kvinnoförbundets nyvalda ordförande Anita Westerholm säger att Finlands…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Svenska Kvinnoförbundet vill se moderniserad abortlag — tre betydande förändringar efterfrågas

 1. Göran Ek skrev

  Reinikainen, Anser du även att kvinnor skall föda barn som de absolut inte vill ha t.ex pga. våldtäkt eller att risken är stor för missfoster och kromosomfel?
  Detta kan vara orsaken till att många inte orkar med sitt eget liv eller leder till skiljsmässa och kostnader för övriga i samhället.

  Dessutom så skall inte män bestämma om kvinnors kroppar. Och varför är det oftast män som är konservativa och är mot abort, religiösa som hänvisar till bibeln att allt liv är heligt?

  Se det ljusa med dagens teknik att hitta missbildning tidigt, för alla vill ha friska barn. Ingen eller väldigt få vill ha oönskade barn som inte ens är deras egna mot sin vilja eller missbildade barn som inte kan klara sig själv i framtiden.

  Tur att Finland inte har samma lag som i vissa delstater där en gravid kvinna som har råkat ut för en olycka hålls på konstgjord väg vid liv för att ”rädda” barnet, eller som i flera religiösa länder straffar kvinnor som gör abort själv eller utomlands.

 2. Mika M.K. Reinikainen skrev

  Människolivet skapas redan i och med befruktningen. Jag vill representera även de människor som ännu inte är födda.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter