Förflytta dig till innehållet

Svenska författaren Nina Björk pratar om socialistikon på filosoficafé

Nina Björk. Pressfoto/Stina Nylén


Den svenska författaren Nina Björk kommer till filosoficaféet i Åbo söndagen den 15.10. Hon kommer att prata om temat för sin senaste bok ”Drömmen om det röda” där hon tar sig an den Polsk-tyska socialistiska ikonen Rosa Luxemburg (1871-1919).
Från ett historiskt perspektiv drar Björk paralleller och skiljelinjer till vår egen tid för att diskutera vad kapitalism egentligen handlar om, vad feminism är och skulle kunna vara och hur vi idag förvaltar våra föregångares radikala tankar. Om jorden skapades för alla, varför har då några så mycket och andra så lite?
Nina Björk har tidigare gett ut bland annat ”Under det rosa täcket. Om kvinnlighetens vara och feministiska strategier” (1996) och ”Lyckliga i alla sina dagar. Om pengars och människors värde (2012)”.
Filosoficaféerna är ett återkommande evenemang som ordnas av Folkets bildningsförbund. De hålls i historiesalen på baren Skolan, Eriksgatan 18, klockan 17 – 19. Diskussionsevenemanget är gratis och öppet för alla.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter