Förflytta dig till innehållet

Svensk ungdoms ordförande Sigfrids: Fasa ut användningen av torv

Svensk Ungdoms förbundsordförande Frida Sigfrids vill slopa användningen av torv och stenkol så snabbt som möjligt. Foto: SU


Svensk Ungdoms (SU) förbundsordförande Frida Sigfrids efterlyser snabba åtgärder för att motverka klimatförändringen efter IPCC:s rapport om markanvändningen.

I ett pressmeddelande skriver Sigfrids att vi redan är medvetna om vilka lösningar som krävs för att bromsa den globala uppvärmningen.
— Klimatet kräver konkreta åtgärder som att så snabbt som möjligt fasa ut användningen av torv och stenkol, som används trots att vi känner till deras negativa effekter på miljön. Vi borde i stället övergå till andra inhemska energikällor som genererar mindre utsläpp, säger Sigfrids i pressmeddelandet.
Svensk ungdom är Svenska folkpartiets (SFP) ungdomsförbund. Moderpartiet SFP har inte varit redo att slopa energianvändningen av torv före 2035, vilket Vänsterförbundet, De gröna, SDP och Samlingspartiet har velat göra.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter