Förflytta dig till innehållet

Svensk Presstjänst Ab har avslutat samarbetsförhandlingarna

Nyhetsbyrån SPT stärker sin bevakning av hela Svenskfinland genom att placera två reportrar i Österbotten och två i Åboland.

De samarbetsförhandlingar som Svensk Presstjänst Ab inledde vid Nyhetsbyrån SPT i september har avslutats. Förhandlingarna inleddes som ett led i företagets strävan att stärka nyhetsbyråns bevakning av hela Svenskfinland.
Bolaget har beslutat att flytta tre befattningar från Helsingfors. Två flyttas till Österbotten och en till Åbo. Nyhetsbyrån har sedan tidigare en reporter i Åbo.
Flytten av befattningarna innebär att två anställda vid nyhetsbyråns redaktion i Helsingfors sägs upp. En av reportrarna i Helsingfors börjar arbeta vid den förstärkta Åboredaktionen.
Nyhetsbyråns nya fokus på finlandssvenska nyheter och inrikesnyheter medför också att befattningen som Nordenkorrespondent slopas. Omställningen innebär att en person sägs upp.
Styrelsen för Svensk Presstjänst Ab fattade det slutgiltiga beslutet om uppsägningarna på tisdagen. Samtidigt beslöt styrelsen att anställa Ari Sundberg som ny vd och chefredaktör för företaget. Sundberg har tidigare varit nyhetschef vid Nyhetsbyrån SPT.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter