Förflytta dig till innehållet

Svårt att få ledande tandläkare till Pargas

Arkiv
en ambulans

På social- och hälsovårdsnämndens möte i Pargas på torsdag beslöt de att förlänga ansökningstiden för tjänsten som ledande tandläkare i kommunen eftersom bara två har sökt tjänsten hittills.
När det är fråga om tjänsten som ledande tandläkare är det nämnden som fattar beslut.
Tillsvidare löses situationen med tillfälliga arrangemang.
Nämnden beslöt också om hyreshöjningar för kommunens serviceboenden och gruppboenden. Tjänstemannaberedningen hade föreslagit en hyreshöjning på 11 procent plus en harmonisering av hyrorna mellan kommundelarnas olika serviceboenden.
Men nämnden beslöt att bara höja hyrorna med fem procent plus harmoniseringen av hyrorna. Det innebär att kriterierna för hyresprissättningen nu är samma i alla delar av kommunen.
Social- och hälsovårdsdirektör Paula Sundqvist förklarar att harmoniseringen av hyrorna är ett långvarigt projekt som hängt med efter kommunsammanslagningen, då prissättningen varierade mellan de tidigare egna kommunerna.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter