Förflytta dig till innehållet

Svar till Ghita Edmark

Åbo Underrättelsers logo

Ghita, du har helt rätt. Jag anser att samhället ska ha ansvar för vården av våra äldre personer.

De äldre som byggt upp vårt välfärdssamhälle ska väl inte på sin ålders höst bli en handelsvara som hänsynslösa privatföretagare kan göra stora vinster på genom att utarma vården som ges. Speciellt dej Ghita, som i Sverige på paradplats varit med om privatiseringsvågen, borde spåren av coronan förskräcka. Invånarna på privatägda inrättningar dör som flugor därför att vårdkvaliteten körts i botten.

För övrigt tror jag inte invånarna flyr kommunen i brist på privata vård- och boendeplatser,  snarare  flyttar de om det inte finns tillräckligt med alternativ de har råd med.

Men samhällsstyrd kontra privat äldreomsorg var nu inte alls vad jag skrev om i min insändare. Det jag påtalade var att sjuka och gamla människor som behöver vård och omsorg av Sfp erbjuds en ”vision” medan vi inom vänstern tycker vi ska erbjuda dem en fysisk vårdplats.

Tomy Wass

Vänsterförbundet

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter