Förflytta dig till innehållet

Svar till chefredaktör Simola

Tom Simola ställde en fråga i sin ledare 17.11. Svaret är: Visst kan SFP vinna i valet. SFP i Åbo har gått till kommunalval tidigare både med och utan någon superstjärna och gjort väl ifrån sig. Det är således inget nytt i läget nu heller.

Det enda nya nu är borgmästarvalet. Där hoppas vi att väljarna kommer ihåg att det är röstetalet i sin helhet som bestämmer representationen i fullmäktige och nämnder och röstar därefter. Den nationella politiken präglas kanske av stjärnor men det arbete som görs i kommunerna och de mål som uppnås där är ett resultat av lagarbete i eget parti och samarbete med andra partier.

Politik är vardagsslit, långa möten och sena kvällar för dom som engagerar sig i den lokala politiken. Få av oss kan kalla sig stjärnor men det vi gör är viktigt för alla kommuninvånare. 

Höstmötet för SFP i Åbo var öppet för alla medlemmar och man kunde delta i mötet via olika forum. Alla som ville hade möjlighet att göra sin röst hörd.

Slutresultatet blev att medlemsmötet då valde mig i en demokratisk omröstning. Någon klyfta inom partiet är det inte frågan om, vi två som kandiderade har ändå mycket mera gemensamt än sådant som skiljer oss från varandra.

Visserligen har vi lite olika tyngdpunkter men SFP som ett liberalt parti har alltid haft rum för olika tankesätt, betoningar och nyanser och så får det vara.

I dessa tider av polarisering är det alldeles särskilt viktigt att representera en bredd av åsikter av olika människor. Inom SFP finns inte en enda ”sanning”. I det kommande valet jobbar alla kandidater tillsammans för SFP för att nå ett så bra resultat som möjligt. Politik är en lagsport men med  detta nya system måste någon stå i främsta ledet och denna gång är det jag.

Alla partier i Åbo står inför en ny situation i och med borgmästarvalet och erfarenhet är inget handikapp i det spelet. Skinn på näsan är bra att ha och det har jag haft tid att utveckla. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter