Förflytta dig till innehållet

Svar på Marica Salorantas insändare om Kårkullas anonyma namninsamling

Marica Saloranta skriver i sin insändare att ”ledningen” är något hon inte förstår vad det betyder.

Kårkulla samkommun har en ledningsgrupp och den leds av samkommunsdirektör Sofia Ulfstedt. Hennes arbetsgivare är styrelsen, så när det i detta sammanhang talas om ledningen är det Sofia Ulfstedt som avses.

Jag undrar hur är det möjligt att en pensionär, som inte på grund av ärendets icke-offentliga karaktär kan veta så mycket om vad händer i Kårkulla samkommun men som ändå tycks vara så medveten om vem som har gjort fel och vem inte?

Saken är den att Marica Saloranta är Sofia Ulfstedts mamma och då kan man väl anta att Sofia Ulfstedt berättar allt vad som händer i Kårkulla samkommun åt sin mamma trots ärendets hittills icke- offentliga karaktär.  Som pensionerad ledande tjänsteman torde ju dessutom Marica Saloranta vara medveten om de jävsregler som gäller för tjänstemän och nära släktingar och därför hade det varit klädsamt om  Saloranta nämnt om dessa omständigheter i sin insändare.

Andra förklaringen till varför Marica Saloranta påstår att Sofia Ulfstedt inte har gjort något fel så är väl förklaringen den att mamma alltid håller med sitt barn.

Den del av insändaren där Saloranta påstår ”att personalen gömmer sig och inte sätter ut namnen”, förstår jag mycket väl. Om namnet syns är man stämplad och efter det har man det inte lätt på sitt arbete.

I insändaren nämns också att styrelsen inte tar sitt ansvar och att Sofia Ulfstedt inte har gjort något fel, utan att det är fråga om en ”klappjakt”.

Styrelsen har nu tagit det ansvar som den borde ha tagit redan för länge sedan. Samkommunsdirektör Sofia Ulfstedt har underlåtit att föra ärenden till styrelsen som hör till  styrelsens mandat att ta ställning till, utan fattat tjänstemannabeslut i dessa ärenden. Dessa ärenden kan i detta skede inte diskuteras i pressen, men när fullmäktige behandlat ärendena blir de offentliga.

Kjell Grönqvist

Styrelsemedlem i Kårkulla

Dela artikeln

En kommentar: “Svar på Marica Salorantas insändare om Kårkullas anonyma namninsamling

  1. Jörgen Lindroos skrev

    Intressant in sändare! Jag undrar ur många av Kårkullas klienter har släktingar inom förtroendemannakåren? (fullmäktige, styrelse, regionala nämnder, revisionsnämnden osv….)

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter