Förflytta dig till innehållet

Svar på insändare om grön politik på Kimitoön

Åbo Underrättelsers logo

I Kimitoöns kommun representeras Gröna förbundet av den kommunala organisationen De Gröna i Kimitoön och endast de utnämner kandidater på de grönas kandidatlista. Johanna Kaakinen har rätt i detta (ÅU 24.3.2021)    

Det är beklagligt att Eija Lang (ÅU 27.3.2021) antyder att distriktsorganistionen De gröna i Egentliga Finlands skulle gett henne lov att representera partiet när hon ställt upp som kandidat på en annan kandidatlista.

Distriktsorganisationen De gröna i Egentliga Finlands uppgift är att i mån av möjlighet stöda lokalföreningarna. Vid kandidatutnämningen i Kimitoön har distriktet dock ingen roll, och distriktet kan således inte ge tillstånd eller förbjuda någon att ställa upp som kandidat på en lista. Vill man stöda De Gröna i kommunalvalet, röstar man på en av de kandidater som De Gröna i Kimitoön rf har på sin lista.

Vi är förstås glada över att natur- och miljövärdena är viktiga för kandidaterna på Kimitoön oberoende av bakgrund och vi önskar ett gott samarbete med alla också i fortsättningen.

Vi önskar alla kandidater en trevlig påsk och framgång i valet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *