Förflytta dig till innehållet

Svar på inlägg i ÅU 16/3 gällande vård- och omsorgsverksamhet

Samarbetet med det Åboländska vårdbolaget fortsätter. Att Kimitoöns kommun skulle dra sig ur samarbetet har inte varit aktuellt.
Den parlamentariska arbetsgruppen som nämns är utsedd av kommunstyrelse och kommunfullmäktige. (Kst 27/11 och Fmge 11/12). Tjänstemännen har visst bidragit till det arbete som pågår, bland annat genom en rapport på 60 sidor, ”Om framtidens tjänster inom social- och hälsovård på Kimitoön”. Denna rapport beskriver situationen och kommer med många goda förslag om hur vård- och omsorg kunde utvecklas.
Det är tråkigt att Kimitoöns kommuns vårdanställda har så negativa erfarenheter av och avvisande inställning till arbete inom privata företag. Det innebär ju att de inte heller kommer att kunna arbeta inom ett eventuellt Åboländskt vårdbolag eftersom detta kommer att drivas i samarbete med ett privat bolag, det vill säga affärsmässigt.
Om siffror: vårddygnspriset kommer att vara avgörande när landskapet i framtiden upphandlar vårdplatser. Vi måste kunna utgå från att de siffror som tas fram av förvaltningen är korrekta och transparenta.
Kimitoöns kommuns budget för 2018 visar att vårddygnspriset för Hannahemmets institutionsvård år 2020 (när landskapet tar över) är 199,12 euro/vårddygn.
I en upphandling av effektiverat serviceboende som kommunen nyligen gjort ligger anbuden från de privata företagen på mellan 104 och 132 euro/vårddygn.
Ghita Edmark
 
 

Dela artikeln

En kommentar: “Svar på inlägg i ÅU 16/3 gällande vård- och omsorgsverksamhet

  1. Jörgen Lindroos skrev

    Institutionsvårdens pris och priset på effektiverat serviceboende kan inte jämföras med varandra. Det är fråga om två olika vårdformer.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter