Förflytta dig till innehållet

Suspekta paket skickades till partikansli också i Åbo

Arkiv/Kim Lund
en polis framför en polisbil
Mystiska paket. Liknande postpaket innehållande bluffbomber har skickats till partikanslier i åtminstone Åbo, Björneborg, Tammerfors och Helsingfors i februari.

Polisen i sydvästra Finland undersöker två fall där det har skickats suspekta postförsändelser till olika partiers distriktskontor. I båda fallen innehöll paketen ett föremål som liknade en bomb.

Fredagen den 17 februari hittades en suspekt postförsändelse i postlådan vid SDP:s distriktskontor i Åbo. Polisen beslagtog paketet som visade sig vara ofarligt.

Onsdagen den 22 februari fick polisen en anmälan om ett misstänksamt postpaket vid Vänsterförbundets distriktskontor i Björneborg. Kontorsutrymmena spärrades av och även det paketet konstaterades vara ofarligt.

Samma dag hade Vänsterförbundets kontor i Tammerfors fått ett liknande paket.

Enligt polisen har det inte i något av fallen funnits någon konkret fara.

Liknande paket med bluffbomber skickades till flera partiers kanslier i Helsingfors den 16 februari. Fallen undersöks som olaga hot och paketens innehåll ska undersökas närmare.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter