Förflytta dig till innehållet

Surt för ParSport i Forssa – division 3 kallar

Albert Karlsson gjorde 2+1 i bortamatchen mot Liekit, men det räckte inte till. Allt pekar på division 3 nästa för ParSport. ÅU-foto


Trots att Jonas Pernell (1+2) gav ParSport en smakstart med 0-1 efter bara 14 sekunder spelat i division 2-kvalseriens bortamatch mot Liekit i Forssa blev det inget vidare. Liekit kvitterade snabbt och gick förbi till 2-1 efter dryga sju minuter till stor glädje för de knappt 300 på plats i ishallen i Forssa.
ParSport kom aldrig i kapp, utan fick jaga ända till slutet, men närmare än 4-2 och 6-3, båda målen av Albert Karlsson (2+1) kom man aldrig. Slutsiffrorna 7-3 fastställdes i tom kasse då ParSport plockat ut Aleksi Ristimäki (47 räddningar). Sebastian Lindqvist noterades för 0+2 i ParSport.
Kvalserien fortsätter för ParSports del med bortamatch i morgon söndag klockan 19.30 i Björneborg mot Karhu HT II, men den matchen saknar i praktiken betydelse. I och med segern säkrade Liekit redan sitt avancemang till division II och då VG-62 från Nådendal förlorade sitt kvalmatchpar i Finlandsserien mot Karhu HT:s förstalag med 2-3 i segrar efter den avgörande matchen i går är det i praktiken redan klart att ParSport får nöja sig med division 3-hockey nästa år – förutsatt att inget av lagen som kvalificerat sig lämnar återbud.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter