Förflytta dig till innehållet

Supportrar tror på semifinal: De unga spelarna är intressanta, men truppen för tunn

17-årige Kaapo Kakko med pucken. Foto: Fredrik Häggman


De nya unga spelarna är intressanta, men spelarmaterialet är för tunt för att räcka till final. Det säger de TPS-supportrar som ÅU har talat med.

Lasse Paukkonen.


Lasse Paukkonen, Åbo
– Jag tycker att TPS till att börja med spelade väldigt energiskt, det såg ut som ett ganska färdigt lag. Det är också ett ganska intressant lag, med tanke på hur bra de egna juniorerna spelar. Nu är de ju inne i lite av en formsvacka, och även om försvaret är stabilt är jag rädd för att de inte levererar tillräckligt många mål. Jag är tveksam till om Filppula klarar att gå en hel säsong skadefri, så det behövs förstärkning i anfallet för att gå riktigt långt. Kärpät är överlägsen favorit, men jag tippar på att TPS tar bronset. I övrigt är det ganska alarmerande hur få som hittar till hallen. Det är väl så att det är slutspelen som drar folk.

Christoffer Dahla.


Christoffer Dahla, Pargas
– Jag har sett sju matcher i år och det är har nog varit lite upp och ner. Ibland spelar de riktigt fin hockey. Det är roligt att se de yngre spelarna som Kaapo Kakko göra bra i från sig. Jag tippar på att TPS faller ut i semifinalen. Årets lag är en bra mix av äldre och yngre spelare, men jag tycker nog att Tallinder saknas i försvaret.

Kristian Österman.


Kristian Österman, Vasa/Pargas
– Eftersom jag studerar i Vasa har jag bara sett en match live, men jag har sett resten på tv. Jag var lite skeptisk med tanke på att så många erfarna spelare försvann från klubben efter förra säsongen, men resten av laget har verkligen axlat ansvaret. Spelet har inte alltid varit så bra, men när det väl fungerar så ser det starkare ut än tidigare säsonger. Jag nöjer mig med semifinal men tror att TPS kan ta sig ända till final. Men det kräver förstärkning i anfallet. I finalen tror jag Kärpät är för starka.
LÄS OCKSÅ:
Halva säsongen spelad för TPS – Kaskinen: Vi har inte varit tillräckligt ödmjuka den senaste tiden

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter