Förflytta dig till innehållet

Supportersektionen i Åbohallen står tom då TPS-fansen protesterar mot klubbledningen

TPS. ÅU-foto


TPS säsong har börjat uruselt. Laget ligger näst sist i ligan och nu tar också fansen ställning. Under kvällens match mot Jukurit lämnades supportersektionen tom i protest.
På dess plats fanns två banderoller med frågorna ”Vart är TPS på väg?” och ”Vad betyder supportrarna för klubben?”
– De här frågorna vill vi ha svar på. En bojkott är ett kraftigt ställningstagande som vi inte gärna tar till, men vi gör det för att vi bryr oss på riktigt, skriver supporterföreningen i ett ställningstagande.


Chefstränaren har fått utstå mycket kritik under hösten, men den här gången vänder supportrarna i första hand mot informationsgången och ledningen inom klubben.
– Kommunikationen är under all kritik. Ingen berättade varför kaptenen plötsligt togs ur truppen, hemmamatcherna marknadsförs inte och ingen ur ledningen svarar på de frågor som alla fans ställer sig.
Supporterföreningen går ut hårt mot ledningen och styrelsemedlemmarna och kallar verksamheten respektlös mot supportrarna. Man efterlyser öppenhet och reaktionsförmåga, och lyfter fram sportchefen Antero Niittymäkis plötsliga avgång som något som rörde till i grytan ytterligare.
– Nu om någonsin vore det dags för att ledningen att visa att TPS betyder lika mycket för dem som för klubbens fans.
Under hösten har publiksiffrorna sjunkit i takt med att tabelläget försämrats. Hittills har TPS ett publiksnitt på 4626.
– Det är uselt för en klubb som TPS, och dessutom vet alla som har varit på plats att den verkliga siffran är lägre än så, skriver fansen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter