Förflytta dig till innehållet

Suosi lähimatkailua ja koe upea Turun Saariston rengastie

ANNONS

Turun saaristo tunnetaan henkeäsalpaavan kauniista maisemistaan ja sen varrella kiemurteleva Saariston rengastie on Suomen suosituimpia pyöräilyreittejä. Reitti tarjoaa rentoa saaristolaistunnelmaa ja upeat näkymät merellisiin maisemiin, mutta matkaan kannattaa varustautua huolellisesti, jotta 200 kilometrin reitti taittuu mahdollisimman mukavasti.  

Saariston rengastiellä pyöräilijä näkee hurmaavia pikkukyliä, jotka tarjoavat viihtyisää tunnelmaa ja paikallisia elämyksiä. Arjen murheet jäävät ohi kiitävien maisemien myötä taakse ja lomailu sujuu leppoisissa tunnelmissa reittiä ihastellen.

Mikäli suunnittelet esimerkiksi uuden polkupyörän hankintaa kaikkien aikojen pyöräilylomaa silmällä pitäen, tarjoaa Matchbanker lainavertailu hyvät työkalut lainojen vertailuun.  

Varustaudu pyöräilylomaasi harkiten

Saariston rengastie kuuluu monen pyöräilyä harrastavan kesälomakohteisiin ja reitti kannattaa kokea ainakin kerran elämässä. Reissuun on syytä valmistautua huolella, jotta matka sujuu mukavasti, ja kaikki tarpeellinen on saatavilla. Pienikin lisäpaino hankaloittaa matkan kulkua, joten polkijan kannattaa karsia ylimääräinen tilpehööri ja ottaa mukaan vain välttämättömät tavarat. 

Vaatetuksessa kannattaa huomioida sääennusteet. Jos pyöräilyloman ajaksi on ennustettu paahtavia hellepäiviä, voi päälleen pukea shortsit ja t-paidan ja viimeistellä kokonaisuuden aurinkovoiteella.

Jos sääennuste kallistuu puolestaan viileämpiin sadepäiviin, kannattaa mukaan ottaa pitkät, ihoa myötäilevät housut ja mahdollisesti kevyt sadevarustus. Fiksu matkailija ottaa mukaan ensiapu- ja renkaanvaihtovälineet ja huolehtii siitä, että vettä on saatavilla koko ajan.

Mukaan otettavan pakaasin valintaan kannattaa käyttää hieman enemmän aikaa, sillä pyöräilylaukku ei välttämättä kuulu jokaisen perusvarusteisiin. Pyöräilylaukkuja on saatavilla useissa eri hintaluokissa, joten vertailu kannattaa.

Panosta polkupyörään – Laatuluokan fillarilla Saariston rengastielle

Kesä on mukavaa aikaa ja lomakautta on kiva suunnitella perheen tai ystävien kesken. Kotimaan matkailu elää uutta aikakauttaan ja Saariston rengastie on erinomainen vaihtoehto lomailijalle, joka haluaa kokea lomareissullaan aktiivisia hetkiä ja hienoja maisemia. Kesälomaturneesta koituu tietenkin kustannuksia, joihin voi tarvittaessa varautua säästöjen ohella myös lainarahalla. 

Laina voi mahdollistaa tiettyjen asioiden rahoittamisen loman aikana. Saariston rengastiellä kuluja koituu lähinnä ruokailuun ja majoitukseen liittyen, joten lomailusta voi selvitä pienelläkin budjetilla – etenkin, jos majoittuu teltassa ja syö lähinnä ruokakaupasta ostamiaan aterioita ja välipaloja.

Pyöräilyasulla ei ole niinkään väliä, mutta jotta polkeminen sujuisi mahdollisimman mukavissa tunnelmissa, on syytä panostaa laadukkaaseen polkupyörään. Saariston rengastietä varten ei tarvitse välttämättä tutustua pyöräliikkeen valikoimaan, sillä normaali, hyvässä kunnossa oleva polkupyörä ja yleiset urheiluvarusteet riittävät mainiosti.

Jos pyöräilykärpänen on puraissut ja fillarointia aikoo jatkaa loman jälkeen esimerkiksi työmatkapyöräilyn merkeissä, voi laatuluokan menopelin hankintaa miettiä ainakin osittain myös lainarahan turvin.

Kulutusluotto on lainaa, jota voi saada vastikkeettomasti arjen eri tilanteisiin. Sitä voidaan hakea paitsi pyörän ostoon myös esimerkiksi keittiöremonttiin, uuden auton hankintaan tai matkustelua varten. Kulutusluoton tyypillisiin ominaispiirteisiin kuuluvat nopea hakeminen ja rahojen siirto tilille, eikä se vaadi takaajia tai vakuuksia.

Markkinoilla on edelleen useita lainantarjoajia, vaikka kiristynyt lainsäädäntö on vähentänyt niiden määrää tuntuvasti. Lainoja kannattaa aina vertailla keskenään, koska silloin lainanhakija saa selkeämmän kuvan saatavilla olevista rahoitusvaihtoehdoista ja löytää helpommin juuri itselleen parhaiten sopivan lainan.

Lainavertailun myötä hakija saa kullanarvoista lisätietoa lainaan liittyvistä ehdoista ja kustannuksista. Niihin lukeutuvat lainasumman lisäksi takaisinmaksuaika, lainan korot ja muut kustannukset, joista tulee olla tarkasti perillä ennen lainasopimuksen hyväksyntää. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter