Förflytta dig till innehållet

Suomen Palautuspakkaus: 93 procent av dryckesförpackningarna med pant returnerades i fjol

Sofia Westerholm/SPT
Ölburkar i en affär.
Största delen av de dryckesförpackningar som returnerades år 2020 var aluminiumburkar, enligt bolaget Suomen Palautuspakkaus som upprätthåller återvinningssystemet för dryckesförpackningar. Arkivbild.
93 procent av de dryckesförpackningar som hade pant returnerades för återanvändning i fjol, uppger bolaget Suomen Palautuspakkaus som upprätthåller återvinningssystemet för dryckesförpackningar. Sammanlagt returnerades över 2 miljarder dryckesförpackningar med pant för återanvändning, enligt bolaget. Största delen, cirka 1,4 miljarder, av de förpackningar som returnerades var…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Suomen Palautuspakkaus: 93 procent av dryckesförpackningarna med pant returnerades i fjol

  1. Krister A. Martell skrev

    I vanlig ordning så redovisas enbart % och inte exakta antal emballage på ut på marknaden och insamlade via pantsystemet? Troligtvis är även insamlade emballage via övriga insamlingssystem med och då är ju effektiviteten av själva pantsystemet något annat = sämre. I Norge och Sverige redovisas siffrorna klart och tydligt men inte i Finland? Ställer man frågan till övervakande myndighet så får man ej heller exakta siffror vilket i ett fungerande demokratiskt land vore en självklarhet men inte när det gäller dryckesindustrins görande!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *