Förflytta dig till innehållet

Sunnanberg, Hoggais, Simonby, Tervsund och Nagu valde fibernätverk

Bilden är tagen i Vepo i Pargas där Partel för några år sedan grävde ner fiberkabel.


Fibernätverk byggs i Sunnanberg, Hoggais, Simonby, Tervsund och Nagu. Det är resultatet av fibernätverksprojektet i Pargas som initierades av Egentliga Finlands förbund.
Nätplaneringen är nu i gång på dessa fem områden och Pargas Telefon ab hoppas kunna leverera de första anslutningarna under hösten, skriver bolaget på sin webbsida.
Om hälften av invånarna i Korpo och Lielax skriver under ett bindande avtal med Partel innan slutet av augusti är det ännu möjligt att bygga ut fibernätverk i Partels regi även där.
Läs mera om projektet här!

Fibernätsplaner i Pargas
Pargas stad är med och finansierar ett projekt där sju orter i Pargas föreslås få fibernätverk som byggs av Pargas Telefon Ab.
Pargas andel är 600 000 euro fördelat på två år (2019 och 2020). Den totala investeringen är cirka 2,5 miljoner euro. Resten av pengarna kommer från Partel själva och Transport- och kommunikationsverket.

Dela artikeln

0 kommentarer: “Sunnanberg, Hoggais, Simonby, Tervsund och Nagu valde fibernätverk

 1. Göran Ek skrev

  Skulle vara bra om små lokala operatörer skulle kopiera svenska Bahnhof och erbjuda riktigt bredband till ett bra pris. Kolla bara på deras hemsida så får men hela 10Gbit/s för bara 300kr/mån de första 6 månaderna är därefter 500kr.
  Fiber ÄR det enda säkra valet för framtiden, tyvärr av någon anledning dyrt att få hem och ännu på köpet åsikten att det trådlösa räcker till. 5G man man glömma på landsbyggden och i framtiden kommer det också ha samma problem som nu i städerna, dvs. varierande hastigheter beroende på vilken tid på dygnet och belastning.
  100Mbit/s som borde vara absolut minimi i dagens läge men det räcker inte långt i ett hushåll med flera datorer, stora datamängder för spel, film osv. samtidigt.
  Det mest korkade är att betala för flera abonnemang men man använder tjänsterna hemma. Dessutom så kan man dela telefonens anslutning. Skulle folk lära sig använda tekniken så skulle de spara en hel del.

 2. stig engman skrev

  Jag har haft Partels fibernät nästan från starten och jag måste säga att det har fungerat klanderfritt under alla dessa år och därtill snabbt. En bra investering

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter