Förflytta dig till innehållet

Studerande söker allmänt bostadsbidrag – FPA väntar många fler ansökningar

Studerande flyttades över till allmänt bostadsbidrag från och med den första augusti. I samband med förnyelsen får FPA över 135 000 nya ansökningar om allmänt bostadsbidrag.

– Vi har förberett oss genom att anställa mera personal redan innan sommaren, berättar Noora Isokangas, chef på stödenheten i ett pressmeddelande.

Studerande har kunnat söka allmänt bostadsbidrag sedan våren, ifall de vetat hur de bor på hösten. En del har också skickat in sin ansökan under sommaren.

– Vi förväntar oss att största delen av ansökningarna kommer under veckorna 35–37. Då har största delen fått en studieplats och lägenhet och har också koll på sina inkomster, säger Isokangas.

Studerande att söka bidraget via e-tjänsten där man kan logga in med nätbankskoder eller mobil-ID.

Allmänt bostadsbidrag kan sökas en månad retroaktivt. Det kan beviljas från början av augusti om ansökan med bilagor skickas till FPA före slutet av september.

FPA ska enligt lagen handlägga en ansökan om allmänt bostadsbidrag inom 30 kalenderdagar från att ansökan med bilagor har tagits emot. FPA:s eget mål för att handlägga ansökningar om allmänt bostadsbidrag är 3 veckor.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter