Förflytta dig till innehållet

Studerande i Åbo möts på virtuella sitsar och kaffeträffar – isolationen tär på motivationen

Mikael Harju har börjat tröttna på att bara sitta hemma med datorn som sällskap. – Jag orkar inte med lika mycket som vanligt. Foto: Emma Strömberg…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Studerande i Åbo möts på virtuella sitsar och kaffeträffar – isolationen tär på motivationen

  1. Göran Ek skrev

    Kan bara med (skade)glädje säga till de extroverta att välkommen till de introvertas vardag och hur det kan kännas att måsta vara ”social” och extrovert fast tvärtom. Att mer eller mindre tvingas vara social och extrovert suger ut energin väldigt mycket och när man är ensam så laddas man upp. Hoppas på ändring i framtiden med att gå en medelväg, nu när distansering och ensamhet är det nya normala men som har varit vardag för många nästan hela livet. Detta sparar resurser när det inte behövs lika stora utrymmen och tekniken finns tillgänglig bara man kan använda den och den programvara som krävs.
    Men man skall inte glömma bort datasäkerheten och integriteten. Många av tjänsterna läcker mängder av information, företag och myndigheter fiskar användarnas privatinformation, risk för identitetsstöld och kapning av bankkort osv. Borde vara en standard av t.ex företag att användningen av privata datorer INTE används samt krav på VPN. Datasäkerhet kan ses som en stor kostnad men det kan bli ännu dyrare om man inte tar det i beaktande.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter