Förflytta dig till innehållet

Studentbystiftelsen delar ut välkomstpaket till nya hyresgäster

Studentbyn i Åbo. ÅU-foto.

I år välkomnar Åbo studentbystiftelse nyinflyttade studerande till Åbo genom att dela ut 2 000 startpaket i samband med att de nya studerande skriver under hyresavtalet.

Startpaketet innehåller makaroner, tonfisk och tomatkross och information om kollektivtrafiken i Åboregionen. Paketet innehåller även instruktioner för sopsortering och erbjudande om hemförsäkring. Startpaketet har sammanställts i samarbete med företag och organisationer i regionen.

Kalervo Haverinen, som är vd för studentbystiftelsen, säger att idén kommer från studentbostadsstiftelserna i Tammerfors och Helsingfors som delat ut liknande välkomstpaket i flera år.

– De har varit mycket populära, säger Haverinen.

Enligt Haverinen kommer informationsbroschyrerna om tjänsterna i Åbo att finnas på finska, engelska och svenska.

– Jag skulle anta att matvarorna är de samma i alla kassar och att kartorna är på de språk som de finns på. Jag skulle anta att de finns på både svenska, finska och engelska, säger han.

Haverinen hoppas att det nya välkomstpaketet ska ge en bra grund för de nya hyresgästerna.

– Många studerande flyttar hemifrån och bor för första gången ensamma. Erfarenheterna av matlagning och självständighet kan vara ganska tunna. Vi hoppas att det här är ett lämpligt startpaket.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter