Förflytta dig till innehållet

Strömningsstjänster hotar inte biograferna – här är listan på fjolårets mest sedda filmer

Filmduken i Finnkinos lyxsal är 160 kvadratmeter stor.Salen pryds också av ledljus som skiftar i olika färger. Foto: Finnkino Det ser ut att ligga något i SF Bios tidigare slogan "Film är bäst på bio". Under 2019 såldes totalt 8,4 miljoner…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Strömningsstjänster hotar inte biograferna – här är listan på fjolårets mest sedda filmer

 1. Göran Ek skrev

  Bästa bioupplevelsen är för mig en ganska tom salong utan störande element som t.ex prassel, lukten av popcorn och för att inte tala om störande kommentarer om filmen av folk bredvid en.
  Bions största konkurrent är en bra hemmabion. Men för det så krävs planering och inredning efter tekniken och många väldigt många villor/lägenheter är inte byggda rätt enligt akustik och utrymmen. Alla vill inte inreda efter tekniken, den skall helst gömmas, högtalare kräver utrymme och rätt placerade osv.
  Många har en ny dyr och stor 4K skärm som inte ens används till vad den är till för just. pga dåliga, föråldrade och sönderkomprimerade TV-sändningar, streamingtjänster håller inte heller samma kvalité som blu-ray. Även piratkopior av recensionskopior kan vara bättre kvalité än från streamingtjänster och kan vara ute på gråa tjänsterna innan de ens har biopremiär.
  Sänk priset så skulle folk gå oftare på bio. Varför inte ha sådan prissättnig att när det är sista visningsveckan så är priset hälften av en normal biljett och oberoende om det är en ”megafilm” som t.ex Star Wars? Visningar på dagen skulle kunna vara ännu billigare för en ”gammal” film.
  Kan bussbolagen ha varirande priser beroende vilken tid och linje så kan nog biograferna ha motsvarande prissättning.
  Kan garantera att det skulle vara mycket fler biobesökare sista veckan då salongen annars också är ganska tom, även mitt på dagen någon vecka efter premierveckan borda vara billigare på dagen. Biograferna skulle vinna på det istället för att ta ut så mycket som möjligt av en kund för ETT besök.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *