Förflytta dig till innehållet

Strandstädningsprojektet Snygg Beach får 90 000 euro av Ålandsbanken

Strandstädning får pengar av Ålandsbanken. Foto: Håll skärgården ren


Håll Skärgården Rens strandstädningsprojekt Snygg Beach får 90 000 euro av Ålandsbanken.
Summan fördelas över tre år och möjliggör en fortsättning och utveckling av programmet.
Julia Jännäri, projektkoordinator för Snygg Beach är glad över att kontinuiteten i strandprojektet uppmärksammas.
— Med den här finansieringen kan vi fortsätta att utveckla Snygg Beach-programmet i en riktning som allt starkare betonar den miljöfostrande aspekten samt utveckla vår verksamhet tillsammans med skolorna. Tack vare priset kan vi också mer aktivt försöka finna nya tekniska lösningar, som kan hjälpa oss att allt starkare förankra Snygg Beach i nutiden.

Städa stränder för sjätte året i vår

Strandstädningsprogrammet Snygg Beach, som riktar sig till allmänheten, inleder sjätte verksamhetsår i vår.
Syftet är att med allmänhetens krafter städa upp stränderna, göra människor uppmärksamma på nedskräpningen av stränderna, samla in information om nedskräpningsläget och göra det möjligt att kombinera konkret miljöarbete med en rolig friluftsdag.
Föreningen Håll Skärgården Ren var först i Finland med att systematiskt undersöka nedskräpningen av stränderna i och med projektet Marlin år 2011.
Resultaten visade att de finländska stränder var mer nedskräpade jämfört med stränder i de andra länderna som deltog i undersökningen.
Det ledde till att projektet Snygg Beach lanserades.

Städa tillsammans, rapportera om resultatet

Vem som helst kan delta i programmet genom att ordna ett strandstädningstalko på vilken havs-, å- eller insjöstrand som helst.
De ska anmälas på snyggbeach.fi och där kan deltagarna också skriva ut skräpblanketter för att rapportera om sin städning.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter