Straffräddningen gav Boda en poäng

Erald Gjondedaj sträcker här ut sig för att rädda Lari Kinnunens straffspark med 10 minuter kvar av matchen. Foto: Johan Backas

FC Boda tog med nöd och näppe en poäng av delade jumbon FC Inter på söndagen. Inter hade innan matchen inte fått ihopskrapat en enda poäng i årets trea, men mot Boda var Åbolaget den bättre elvan.
Boda fick ändå en smakstart på matchen när Ahmed Majed redan i första minuten utnyttjade en försvarsmiss och rullade in öppningsmålet.
Två minuter senare kvitterade ändå Matias Simola och halvvägs in i första halvlek var det Sakari Hyvätti som gav Inter 2 ledningen.
Resten av halvleken var det spel mot ett mål med Boda som mottagande part, men närmare än målramen kom Inter inte.
– Vi hade tur som inte låg under med mer än 2-1 i paus. Vårt spel var katastrofalt, säger Bodatränaren Anton Brotkin.
Efter paus syntes ändå en klar förbättring. Boda började vinna närkamper och löpa smartare. Chanser skapade laget ändå främst genom hörnor, frisparkar och Jeremy Nymans långa inkast.
Det var också efter ett inkast som kvitteringen kom. Sven Ivars nickskarvade vidare och Sebastian Westerholm hann stöta in bollen med huvudet innan Intermålvakten Valon Gerxhalija hann på den.
Sista kvarten var det igen hemmalaget som var piggare. Med tio minuter kvar dribblade sig Lari Kinnunen fri och fälldes i straffområdet.
Han tog själv hand om straffsparken, men på den drog Bodamålvakten Erald Gjondedaj det längre strået och motade bollen till hörna.
– Det var en viktig räddning som gav oss en poäng idag. Efter vårt mål var Inter igen det bättre laget, jag vet inte vad det berodde på att vi var så slappa idag, säger Brotkin som inte vill skylla på värmen som torde påverka båda lagen lika mycket.
I slutminuterna var Boda ändå nära att åka hem med full pott då Fredrik Börmans inläggsfrispark styrdes i ribban av hemmalaget. Men delade poäng blev det.
På onsdag väntar ÅIFK, som inte heller öppnat poängskörden för i år, i Björkboda.
– Det är en viktig match igen. Vi får förhoppningsvis ett slagkraftigt lag på benen också då, så vi går absolut in för tre poäng, säger Brotkin.