Straff och lätt utdömd utvisning bringade Inter på fall — mästarna fick sin revansch

Mats Lundberg
Avgörande ögonblick. Walter Viitala gick åt rätt håll på Bojan Radulovics straffspark men bollen gick ännu mera rätt.

HJK skaffade sig upprättelse för förnedrande 1–4 senast genom att på tisdagen i fotbollsligan besegra FC Inter med matchens enda mål. Bojan Radulovic blev matchvinnare med en välplacerad straffspark kort före paus.

Spelkvaliteten på Veritasstadion påverkades av den kraftiga blåsten och det var inte lätt för spelarna att få inläggen dit de ville. HJK inledde bäst och hade ett par hyfsade skottlägen men Intervakten Walter Viitala var rätt man på rätt ställe.

Efterhand kom hemmalaget bättre med i spelet. I 37:e minuten fick vänsterbacken Jussi Niska en bra chans att ge de blåsvarta till ledningen då han kom åt att nicka på en crosspassning från andra sidan. Bollen smet aningen förbi Conor Hazards ena stolpe.

Fyra minuter senare tilldömdes gästerna en straff sedan Niska haft oturen att i en frisparkssituation få bollen på handen innanför den egna boxen. Interspelarna protesterade och Petteri Forsell fick syna domarens gula kort. Radulovic stegade fram till punkten och placerade in bollen till höger om Walter Viitala.

Andra halvlek inleddes med en ny HJK-anstormning som efterhand emellertid bedarrades. Rättskiparen Dennis Antamo tog på sig en väl stor roll då han halvvägs in i halvleken delade ut en andra varning åt Forsell efter en lätt knuff bakifrån på Bojan Radulovic. Centern överdrev fallet och kunde lika gärna tilldelats en lapp för filmning.

Som om det inte annars hade varit svårt ebbade Inters kvitteringsjakt ut helt och hållet då man tvingades slutföra matchen med en man mindre.

Inter fortsätter borta mot Honka på lördag. Följande hemmamatch spelas 14 maj mot Helsingfors IFK med avspark klockan 17 på Veritasstadion.

Inter–HJK 0–1 (0–1)

Mål: 41. Bojan Radulovic 0–1 (straff).

Inter: Walter Viitala (v) – Rodrigo Arciero (v), Rick Ketting, Ruxi, Jussi Niska – Markus Arsalo, Tommi Jyry (90+1. Luka Kuittunen) – Matias Tamminen, David Haro, Petteri Forsell (v+v = utv) – Benjamin Källman.

HJK: Conor Hazard – Joona Toivio (v), Miro Tenho (v), Jukka Raitala – Casper Terho, Nassim Boujellab (63. Perparim Hetemaj), Manuel Martic, Jair (78. Anthony Olusanya), Murilo (v) (89. Arttu Hoskonen) – Bojan Radulovic (78. Fabian Serrarens), Santeri Hostikka (78. Johannes Yli-Kokko).