Förflytta dig till innehållet

Stor stöld i Kimito: Nästan alla Uggeldals maskiner blev stulna

Kim Uggeldal driver en maskinuthyrningsfirma i Kimito. ÅU-foto

När Kim Uggeldal kom till sin förrådsbyggnad på tisdag morgon stod dörrarna öppna. När han steg in såg han att de flesta maskiner var borta.

– Hyllorna gapade tomma, berättar Uggeldal.

Han har en maskinuthyrningsfirma i Vreta i närheten av Kimito centrum. Under natten hade inbrottstjuvar brutit sig in i lokalen där han förvarar maskinerna. När ÅU ringer upp håller han just på att gå igenom hur många maskiner det är fråga om och räkna ut hur stort värdet på stölden är.

Det tar tid, så ännu vet han inte hur stort det sammanlagda värdet på stöldgodset är, annat än att det är fråga om betydande summor. Nästa steg är att kontakta försäkringsbolaget.

Också en annan person hade blivit bestulen. Det är fråga om en person som har en bilverkstad och förvarar sina verktyg i samma lokal. Inbrottstjuvarna hade också tagit en betydande mängd verktyg.

En släpvagn blev också stulen och polisen misstänker att inbrottstjuvarna använde både den och egna bilar för att forsla bort allt stöldgods. Släpvagnen har registernumret DAT-998.

Möjliga observationer kan meddelas till Kimito polisstation på numret 0295 417321.

Rubrikens ”rån” ändrat till ”stöld”

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter