Förflytta dig till innehållet

Stort polispådrag vid Tureborgsgatan i Åbo – Ilta-Sanomat: Ögonvittne såg mycket blod på platsen

Enligt uppgift förelåg ingen fara för utomstående. Foto: Stefan Holmström


En större polisaktion skedde på Tureborgsgatan i Åbo på söndagskvällen. På plats var flera polispatruller och räddningspersonal, uppger Turun Sanomat, som i sin artikel bland annat hänvisar till ögonvittnesrapporter i sociala medier.
En liten del av trottoaren i hörnet av Tureborgsgatan och Köpmansgatan hade avspärrats och enligt TS hade polisen också undersökt det finska gymnasiets gård.
Mycket blod har observerats vid den sopkorg och under den parkbänk som finns på det avspärrade området, uppger ett ögonvittne till Ilta-Sanomat. Ögonvittnet uppger också till I-S att två ambulanser hade lämnat platsen med sirenerna påslagna.
Under kvällen undersökte polisen ett trapphus i ett av gatans flervåningshus. Vid 22-tiden, då ÅU besökte platsen, var polisen inne i en av lägenheterna i detta hus.
Då var ännu två polisbilar på plats, en av dem en omärkt bil, eventuellt en stödbil för den tekniska undersökningen. Själva området var inte avspärrat.
I en bil nära polisbilarna satt en person från räddningsverket tillsammans med några privatpersoner.
Polisinrättningen i Sydvästra Finland har inte gett ut information om det skedda, annat än det handlar om något som inte medför fara för utomstående. Ett pressmeddelande ska sändas ut senare.
Turun Sanomat var först med nyheten.
24.2.19 kl 23.40: Artikeln uppdaterad med fler detaljer.
Läs mer:
Dråpförsök ledde till stort polispådrag i Åbo – knivhuggen man låg på bänk och blödde

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter