Förflytta dig till innehållet

Uppdaterad: Störningar i vattenutdelningen i Reso och Nådendal, mat- och dricksvatten bör kokas

I Reso och Nådendal förekommer störningar i vattenutdelningen och på flera ställen är vattentillförseln helt av. Störningarna beror på en koppling som gått sönder.
-Reso tog i dag i bruk nya vattenrör och på en av dem gav kopplingen efter, uppger Aki Artimo, vd för Turun Seudun Vesi.
Nu pumpas istället tillfälligt vatten från Åbo till Reso vattentorn via två andra rör. Vattentornet är för tillfället tomt.
-Vi får klara oss med de ersättande rören tills vi lyckats reparera kopplingen. Före vi kan göra det måste vi ändå pumpa bort vattnet som läckt och sedan borde rören desinficeras före de tas i bruk igen.
Artimo säger att de noggrannare kan säga när reparationen blir färdig först när vattnet pumpats bort.
-Tills dess är det viktigt att vattenkonsumtionen hålls på miniminivå i hushållen eftersom de ersättande rören inte klarar av stora vattenmängder.
Som säkerhetsåtgärd uppmanar Reso stad folk att koka dricksvatten samt vatten som används till matlagning i fem till tio minuter. Tvättvatten behöver inte kokas.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter