Förflytta dig till innehållet

Stor polisoperation i Åbolands skärgård – husrannsakningar pågår

En polisuniform

Centralkriminalpolisen, CKP har på lördagsmorgonen inlett ett antal husrannsakningar i Åbolands skärgård, Åbo skärgård och  Egentliga Finland.
Det råder flygförbud i området och tiotals personer från CKP, Sydvästra Finlands polisinrättning och Gränsbevakningen är involverade i operationen.
Husrannsakningarna hänför sig till en förundersökning som görs tillsammans med Skatteförvaltningen. De misstänkta brotten är bland annat grov penningtvätt och grovt skattebedrägeri.
Det föreligger misstanke om penningtvätt för flera miljoner i ett finskt aktiebolags verksamhet. Bolaget misstänks dessutom ha använt svart arbetskraft. Aktiebolaget är registrerat i Finland, men ägaren är från annat EU-land.
För förundersökningen får CKP handräckning av andra myndigheter, bland annat polisinrättningen i Sydvästra Finland och Gränsbevakningsväsendet.
Uppgifter om vilket bolag det handlar om ges inte ut i det här skedet men Markku Ranta-aho, kriminalinspektör, säger att det inte handlar om ett nytt bolag och att bolaget varit under polisens lupp i några månaders tid. Antalet husrannsakningar under veckoslutet rör sig kring tio.
Flygförbudet har inte konsekvenser för den normala flygtrafiken men det är inte tillåtet att flyga till exempel med drönare i områden där polisen är aktiv.
Husrannsakningarna kommer att pågå hela veckoslutet och orsaken till att polisen informerar om operationen är att den kommer att väcka uppmärksamhet i skärgården.
Är du på plats? Skicka in en bild på nyheter@aumedia.fi eller per sms eller via WhatsUp på 0504701530.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter