Förflytta dig till innehållet

Stor åtgång på gratis ansiktsmasker i Åbo — utdelningen uppskattas stort

Markku Mäkinen visar glatt upp förpackningen med ansiktsmasker han nyss fått. Foto: J-O Edberg Gratisutdelningen av ansiktsmasker till mindre bemedlade i Åbo fick ett gott mottagande då de första maskerna delades ut på tisdagen. -- Det här är mycket bra med…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

3 kommentarer: “Stor åtgång på gratis ansiktsmasker i Åbo — utdelningen uppskattas stort

  1. ÅU skrev

    Tack för din kommentar. Du har en poäng i att det kan kännas onödigt att dela in maskhämtarna på ovannämnda sätt. Vi påstår inte att det nödvändigtvis var särskilt klokt att göra det – men en poäng är ju att det därmed framkommer att hjälpen utnyttjas av både så kallat infödda Åbobor och utlandsfödda/invandrare. Den informationen kan skingra fördomar om vilka som använder mathjälp/hämtar gratis masker. Enda orsaken till att nämna att ingen invandrare ville bli intervjuad torde vara att värja sig för kritiken mot att endast vita, ”infödda” syns på bild i tidningen och intervjuas.
    Det går att resonera i det oändliga om detta, och ibland är det svårt att veta vad som blir mest rätt eller fel. Tack i allafall för att du tog upp saken! hälsar Pia Heikkilä/nyhetschef

  2. Petter Björck skrev

    Låter fint! Men är det relevant att dela in maskhämtarna i ”infödda Åbobor” och ”invandrare” och uppge den procentuella andelen? Och att ingen invandrare ville bli intervjuad?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *