Förflytta dig till innehållet

Stoppet i tågtrafiken i södra Finland uppklarat – trafikstörningar ännu i dag på morgonen

Åu-foto.


Tågtrafiken på banavsnitten Helsingfors-Riihimäki och Helsingfors-Åbo avbröts på onsdagskvällen. Trafiken kunde återupptas vid 21-tiden men normaliseras först i dag på morgonen.

Strax efter klockan 19 på onsdagskvällen avbröts all tågtrafik i södra Finland. Orsaken var ett fel i trafikledningssystemet vid Trafikverket. En nätverkskopplare gick sönder i samband med servicearbeten på elsystemet.
Felet påverkade tågtrafiken i hela i landet men värst var situationen i huvudstadsregionen där alla lokaltåg tvingades stanna.
Vid 21-tiden var felet reparerat och tågen kunde åter börja rulla. Vid VR uppskattade man då att trafiken normaliseras till torsdag morgon.
Elfelet vid trafikledningen var inte den enda störningen på onsdagskvällen. Strax innan hade en person blivit påkörd av ett tåg i Böle varvid trafiken från och till Helsingfors huvudjärnvägsstation stannade.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter